Početna Kultura Predavanje Silvena Lazarisa “Rat danas”

Predavanje Silvena Lazarisa “Rat danas”

0

predavanje-rat-danas

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras u 19 časova Centar_kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku organizuju predavanje Silvena Lazarisa (Pariz, Francuska) pod nazivom “Rat danas”.
Silven Lazaris je francuski antropolog i politički teoretičar, predavač na Univerzitetu Pariz 8 i jedan od osnivača l’Observatoire international des banlieues et des périphéries, u okviru kojeg zajedno sa Alenom Bertoom istražuje predgrađa u Francuskoj, Brazilu i Senegalu.

Na predavanju u Novom Sadu, Lazaris će govoriti o današnjoj situaciji, gde države poseduju potpuno novu politiku vezanu za pitanje rata, koja za svoj objekat više nema mir, niti u njemu vidi svoj dovršetak, kaže se u najavi.

Predavanje će se održati na francuskom jeziku, uz obezbeđen simultani prevod na srpsko-hrvatski. Prevodioci su: Vesna Končar-Nikolić i Vladimir Pavlović.

Program se organizuje u okviru projekta Lokalne politike i urbana samouprava (www.detelinara.org) koji realizuju Centar za nove medije_kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Francuskog instituta u Novom Sadu i Beogradu.

Autor i foto: RTV