Početna Kultura Predstava “Generacija D” za tinejdžere u Pozorištu mladih

Predstava “Generacija D” za tinejdžere u Pozorištu mladih

Predstava “Generacija D” biće prikazana u sredu, 27. februara, od 20 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih, Ignjata Pavlasa 4.

“Generacija D” (Degeneracija) je kroz oštru satiru i apsurdan humor ispričana priča o samospoznaji, sazrevanju, krizi identiteta, ali i usponima i padovima generacije dvadesetih godina (pogrešnog veka).

Priča prati grupu tinejdžera koji se u vrtlogu današnjice bore sa svojim demonima, bavi se problemima srednjoškolaca, počevši od onih sa samim sobom, do zamršenih međuvršnjačkih odnosa.

Kako je Saša upoznao Sašu, kako je Frada ponovo postala Rada i kako je Ana prestala da bude Ana, uz osvrt na neizbrisive tragove koje je na tri junaka ostavila roditeljska ljubav, okosnica su priče. Komad je namenjen tinejdžerima i odgovara na veliki broj pitanja koja donosi ne tako čarobna stvarnost.

U produkciji Dečjeg kulturnog centra Novog Sada, predstava “Generacija D” je rezultat projekta “Reciklaža-novog mozga ambalaža”, koji pozorišnim jezikom na veoma duhovit i razumljiv način tretira bezbednost mladih (deo Akcionog plana za mlade).

Radionica je realizovana u Dečjem kulturnom centru Novog Sada, a sufinansirali su je Kancelarija za mlade grada Novog Sada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Promo