Početna Kultura Predstava “Hodači” u KCNS

Predstava “Hodači” u KCNS

0

hodaci

U okviru “Bitef Polifonije”, u utorak 22. septembra, sa početkom u 17 časova, u Kulturnom centru Novog Sada biće izvedena predstava “Hodači”.
Predstavu je najavljena kao spektakl vizuelne umetnosti i pozorišta u režiji Đani-Gregorija Fornea, sa glumcima scene Studentskog kulturnog centra iz Niša.

“Hodači” je projekat kontekstualne kreacije, zasnovan na opservacijama i učešću grupe mladih ljudi iz Niša, pozvane da se kreće gradom. Putem privilegovanog odnosa s njima, prateći ih, reditelj je subjektivno birao i beležio anegdote, emotivna stanja i probleme sa kojim se suočavaju mladi ljudi. Na taj način je nastala hronika gradskog života.

Pored toga, kao doprinos realizmu situacije, snimljen je film u različitim delovima grada. Rezultat ovog projekta je predstava u kojoj se mešaju pozorište i film.

Predstava je plod saradnje između regiona Žirond u Francuskoj, niške opštine Pantelej, Studentskog kulturnog centra iz Niša, udruženja Dromosphère i Francuskog instituta u Srbiji.

Bitef Polifonija, prateći program Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala, posvećena je ove godine istraživanju kreativnih, integrativnih i inovativnih oblika rada u oblasti dramskog stvaralaštva i obrazovanja.

Autor: RTV
Foto: KCNS