Početna Kultura Predstava “Hor bečkih dečaka”

Predstava “Hor bečkih dečaka”

0

Nakon prvog izvođenja na teritoriji Novog Sada, nedavno održanog sjajnog nastupa u pozorištu KC “Mladost” u Futogu, koji je naišao na odličan prijem kod publike i na njenu izraženu želju da joj ponovo prisustvuju, ponovno izvođenje predstave “Hor bečkih dečaka” će se održati u “Studiju M”, RTV “Vojvodina”, 23. aprila, sa početkom u 20 časova.

Ova komedija je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost i preživljavanje. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. Radnja je smeštena u bečki ćumez, podrum bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, i jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova…

Vule i Aca žive improvizovanim životom radeći improvizovane poslove. Za bečku improvizaciju života je zadužen Džoni, gastarbajter druge generacije koji pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini. A u životu našeg čoveka u teškim vremenima postoji jedan trenutak kada zdravim humorom počnu da se odnose prema svemu – sebi, životu, mogućnostima, uspehu, neuspehu… To je posebna kategorija srpske duhovnosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i “genetska komedija”.

Uloge u ovoj predstavi tumače doajeni našeg glumišta: Predrag Ejdus, Boda Ninković i Irfan Mensur.

Premijera ove predstave je održana u “YugoArt” produkciji, u decembru 2016. godine i od tada je svakim izvoćenjem prihvatana kod publike sve bolje i bolje. Takođe je naišla i na veoma pozitivne stručne kritike, te ja uvrštena i u repertoar festivala “46. Dani komedije u Jagodini” i Kovinske pozorišne svečanosti.

Izvor: RTV
Foto: Promo