Početna Kultura Predstava o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski

Predstava o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski

0

Beznjenica poziv

Pozorišna predstava o ljubavnoj drami Laze Kostića i Lenke Dunđerski “Od raja do beznjenice” biće izvedena u subotu, 13. februara, od 18 sati u Galeriji Matice srpske.

To je priča o odnosu pesnika i mlade Lenke Dunđerski, ćerke jednog od najbogatijih ljudi Austrougarske carevine, Lazara Dunđerskog.

Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom Santa Maria della Salute. A da li je Lenka volela 29 godina starijeg pesnika? Šta je osećala prema njemu? Zašto se Laza oženio Julijanom Palanački? Šta je uzrok smrti Lenke Dunđerski (umrla u Beču u 25-oj godini života)? O svemu tome govori predstava “Od raja do beznjenice”.

Autor je Zoran Subotički, a glume Miodrag Petrović, Ervin Hadžimurtezić i Jovana Radovanović. Pre izvođenja predstave publika ima priliku da čuje testament Bogdana Dunđerskog koji svo svoje imanje ostavlja Matici srpskoj.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se rezervisati na telefon 021/48 99 013, a moći će da se preuzmu dva sata pre početka predstave u Galeriji Matice srpske.

Autor: 021.rs
Foto: Promo