Početna Kultura Predstavljanje projekta “Umetnik u gostima” u Bulevar Books-u

Predstavljanje projekta “Umetnik u gostima” u Bulevar Books-u

0

Kako bi ohrabrili umetnike da se jave na pozive za umetničke rezidencije u inostranstvu i dobiju priliku da sarađuju sa internacionalnim partnerima u okviru projekta „Umetnik u gostima“ (Plants AiR), tim „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ organizuje razgovor sa željom da učini proces odabira i apliciranja na rezidencije pristupačnijim i transparentnijim.

Predstavljanje umetničkih rezidencija „Pričamo o rezidencijama“ biće organizovano u Bulevar Books-u (Bulevar Mihalja Pupina 6) 19. februara sa početkom u 19 časova.

Sve informacije o događaju možete pronaći i na facebook event-u: http://bit.ly/NS2021-plantsair-event

Svoja iskustva preneće vizuelna umetnica i profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Andrea Palašti, pesnikinja, Jelena Anđelovski i pesnik i asistent na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Branislav Živanović, inače učesnik jedne od rezidencija u okviru programa „Umetnik u gostima“ (Plants AiR).

Razgovor će moderirati Milena Janković, menadžerka programa „Umetnik u gostima“ (Plants AiR) koji se realizuje u okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Program „Umetnik u gostima“ (Plants AiR) teži internacionalizaciji lokalne umetničke scene, edukaciji i umrežavanju lokalnih umetnika sa inostranim umetnicima i organizacijama. Kroz ovaj program podržavaju se novosadski umetnici u realizaciji odlazećih rezidencija, ali se i stranim umetnicima omogućava da dođu u Novi Sad i da kroz rad sa lokalnim umetnicima razmene iskustva i znanja.

Izvor i foto: Promo