Početna Kultura Predstavljen žiri drugog “Ravno Selo film festivala”

Predstavljen žiri drugog “Ravno Selo film festivala”

0

Drugi “Ravno Selo film festival” biće održan od 23. do 25. juna u Ravnom Selu u okviru kog će biti predstavljene četiri programske celine: Dugometražni debitanski film, Kratkometražni omladinski film, Filmske radionice i Filmske lekcije. Tokom tri festivalska dana biće dodeljene četiri nagrade, koje će odlučiti žiri publike i stručni žiri.

Stručni žiri čine:

1. Tamara Krcunović – glumica

2. Daniel Birman Ripštajn – producent i distributer iz Meksika

3. Đorđe Bajić – filmski kritičar

Stučni žiri dodeljuje 2 nagrade:

– Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta

– Plaketu Zlatni klip za mladog autora ( u selekciji kratki omladinski film )

Predsednik žirija je Daniel Birman Ripštajn.

Žiri publike čine:

1. Maja Maraš – Predsednica organizacionog odbora Ravno Selo

2. Veselin Crnovčić – seoski sveštenik

3. Vladimir Kaljević – VD Direktora OŠ “Branko Radičević”

Žiri publike dodeljuje 2 nagrade:

– Zlatni klip za najbolji film po izboru publike

– Najbolji film Filmskih radionica

Predsednica žirija je Maja Maraš.

Članica stručnog žirija, glumica Tamara Krcunović ne krije zadovoljstvo što je deo festivala.

– Kao glumica, često učestvujem na festivalima gde postoje žiriji i ljudi koji ocenjuju. Prija mi da zamenim ulogu jer znam kako je to kad se osećaš da te neko “prosuđuje” i “osuđuje”. Umetnost je subjektivna stvar trenutka, a ovo mi je prilika da stvari sagledam objektivno i doprinesem atmosferi pozitivnog takmičarskog duha – rekla je Tamara.

U okviru programa Dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja koji se takmiče za dve nagrade: Zlatni klip za Najbolji film po izboru publike i Zlatni klip za Najboljeg reditelja debitanta po izboru stručnog žirija.

Program Kratkometražni omladinski film prikazaće studentske filmove domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineske filmove projekta “Looking China”. Najbolji film iz ovog programa biće nagrađen plaketom Zlatni klip za mladog autora.

Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu tokom Svečanog zatvaranja u poslednjoj festivalskoj večeri. Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.

U okviru programa Filmske lekcije održaće se dva predavanja, o produkciji filmova i serija koje drži Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

Autor: NsHronika
Foto: Promo