Početna Kultura Premijera predstave “Čas anatomije”

Premijera predstave “Čas anatomije”

0

Autorski projekat Andraša Urbana, rađen po motivima dela Danila Kiša, biće premijerno izveden u utorak 28. februara na sceni “Pera Dobrinović” u 19.30.

Reditelj Urban je još u ranijim intervjuima najavio da će se u svom “Času anatomije” prvo obračunati sa sobom, a onda i sa društvom u kome živi.

Kako kaže jedan od naših najboljih pozorišni reditelja, neće izostati ni Kišove rečenice iz drugih Kišovih dela ali i “Časa anatomije”, Kišove odbrane, jer na tu priču Urban gleda kao na priču o stvaraocu, piscu, i odnosu na društvenu stvarnost.

Autorski tim projekta čine Suzana Vuković, dramaturg i saradnik reditelja, Irena Popović, kompozitor, Željko Piškorić, scenograf, Marina Sremac, kostimograf, Andreja Kulešević, scenski pokret, a igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko, Milica Grujičić.

Reprizna izvođenja su već 1. marta, kao i naredna 11, 16. i 24. marta i vlada veliko interesovanje publike za ovu predstavu.

Izvor: RTV
Foto: snp.org.rs