Početna Kultura Premijera predstave “Ne znam šta je pitanje, ali ljubav je odgovor”

Premijera predstave “Ne znam šta je pitanje, ali ljubav je odgovor”

Glumica Draginja Mileusnić je u toku priprema dve zanimljive premijere. Jedna je u Beogradu krajem juna, u pitanju je predstava “Dame vole drame” po Čehovu, a druga u Novom Sadu 11. juna, pod nazivom “Ne znam šta je pitanje, ali ljubav je odgovor” čiju scenografsku osnovu čine tekstovi Hemingveja, Molijera, Čehova i drugih slavnih dramskih pisaca. Obe predstave Draginja je pripremila sa zaljubljenicima u glumu, odraslim amaterima različitih godišta.

– U predstavi “Ne znam šta je pitanje, ali ljubav je odgovor”, bavimo se temom partnerske ljubavi i ljubavi u porodici. Naša tema su različite manifestacije ljubavi, kao što su na primer ljubomora, idealizacija, nadmudrivanje… I pitamo se da li je to ljubav ili nije? A odgovor ostavljamo publici – rekla nam je Draginja.

Najveći izazov stavljen pred Draginju i njene učenike je bio sam odabir tekstova. Na glumačkim radionicama Draginjini učenici se bave i klasikom, ali i savremenim autorima. Kroz te tekstove sagledavaju kako komične, tako i teške i napete drame.

– Rad sa amaterima, zaljubljenicima u glumu i tokom radionica i tokom proba je veseo i razigran. Čini mi se da je svako probudio dete u sebi i pustio ga da leprša po poljima mašte. Nekad su bili toliko glasni, da je bila prava mala borba doći do reči.

Možda je gluma i vaš dečji san – oprobajte se na glumačkim radionicama Draginje Mileusnić, jer nikad nije kasno!

Autor: NsHronika
Foto: Draginja Mileusnić/glumci predstave