Početna Kultura Prijava učesnika za Festival uličnih svirača – Gradić fest

Prijava učesnika za Festival uličnih svirača – Gradić fest

0

Pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka”, Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a organizatori pozivaju zainteresovane umetnike da se prijave.

Konkurs za izvođače je otvoren do 1. juna, a mogu se prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Detaljnije informacije za prijavljivanje možete pronaći OVDE.

Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula, a svi umetnici koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

Trodnevni festival okupiće umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona, koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić festa inspirisan je estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. S druge strane, biće omaž o neprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike, koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala. Taj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike, koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.

Izvor: novisad.com
Foto: Promo / Festival uličnih svirača – Gradić fest