Početna Kultura Prijavite se i učestvujte u radionici “Društveno-angažovani plakat”

Prijavite se i učestvujte u radionici “Društveno-angažovani plakat”

0

radionica-ck13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u subotu i nedelju 10. i 11. oktobra biće održana radionica “Društveno-angažovani plakat”, koja ima nameru da kroz teorijski i praktični pristup analizira aktuelne društvene probleme. Prijave za radionicu otvorene su do 8. oktobra.
Poziv je otvoren za umetnike, dizajnere, ilustratore, crtače, fotografe, ali i sve zainteresovane, sa ili bez iskustva.

Program će voditi Mirjana Dragosavljević i Udruženje KURS iz Beograda, a tema radionice biće izbeglička kriza.

Učesnici i učesnice će kroz teoriju, kao i istorijske i savremene primere, imati priliku da steknu i unaprede svoje znanje iz oblasti umetnosti, da razgovaraju o vezi između politike i društvenog angažmana i umetnosti i pitanjima depolitizacije umetnosti.

Pored toga, radionica će dodatno biti posvećena temi izbegličke krize i položaju koji umetnici imaju u razvijanju svesti o problemima, uzrocima, osnaživanju solidarnosti itd.

Uz mentorsku podršku, učesnici i učesniće će imati priliku da razviju svoja vizuelna rešenja koja će po završetku radionice moći da ponude javnosti.

Učešće je besplatno. Tokom radionice će biti obezbeđeno osveženje. Omladinski centar CK13 će podržati štampanje uspešnih plakata i drugih vizuelnih rešenja, kao i ostale troškove radionice.

Ukoliko su u mogućnosti, učesnici i učesnice se pozivaju da ponesu svoj laptop ili drugu opremu za ilustracije/dizajn.

Formular za prijavu nalazi se ovde.

Autor i foto: RTV