Početna Kultura Program šeste nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta 5

Program šeste nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta 5

0

big letoŠestu nedelju Novosadskog BIG dečijeg leta 5 obeležiće brojne animacije i sportsko-rekreativni programi za decu i odrasle na najkreativnije načine do sada.

Poslednji dan druženja ovog leta u tržnom centru BIG, utorak 28. jul od 18.30 časova, obeležiće predstava Krokodokodil pozorišta iz ranca, kreativna radionica Dečijeg kulturnog centra

Sledeće nedelje na kupalištu Štrand u letnjem ogranku gradske biblioteke, svakog radnog dana od 19 časova, decu očekuju jezičke radionice na rusinskom jeziku. Na istom mestu, tokom vikenda posetioci najlepše plaže na Dunavu moći će da se uključe u kreativne radionice i učestvuju u interaktivnim performansima Mini kluba. Pozorište Lane će u petak i nedelju na bini kod špica kupališta Štrand odigrati predstave “Naopaka bajka” i “Škola za klovnove”.

Program u subotu posvećen je sportu, kada će gosti Novosadskog BIG dečijeg leta 5  biti treneri i predsednik Teniskog saveza Vojvodine gospodin Dušan Milojković. U predškolskoj ustanovi “Puž” deca će praviti kornjače i nekit od flaša u akciji reciklaža, izrađivaće figurice od testa, praviti svoj cepelin i šarene ptice od papirnih tanjira.

Zabava se nastavlja i na Kreativnim kampovima, ove nedelje u školskom dvorištu osnovne škole “Đorđe Natošević”, svakog radnog

dana od 10 do 13 časova. Pozivaju se deca da zajedno prave dekorativni papir, mostove – visoke, niske, uske, dugačke, od betona, drveta ili od ljubavi…

Pored pozorišnih, sportskih radionica i  ritmičke gimnastike deca će moći da voze omiljeni dvotočkaš i uz pomoć instruktora savladaju pravila vožnje bicikla po gradu. Sa saobraćajnim pravilima moći će da se upoznaju i kroz obrazovni projekat Zabavnog parka Starli, u sredu 29. jula, na njihovom saobraćajnom poligonu od 10 do 13 časova, dok će od 18 do 20 časova dobiti šansu da, zajedno sa roditeljima kroz orijentiring avanturu, uz Epic adventure istraže tajne Petrovaradinske tvrđave.

Jednako bogat program novosadske predškolarce i školarce očekuje i u poslednjem mesecu letnjeg raspusta, koji će početi u ponedeljak, 3. avgusta na njihovoj omiljenoj adresi – u prostorijama Dečijeg kulturnog centra.

Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na sajtu www.novosadskodecijeleto.info.

Novosadsko BIG Dečije leto 5 organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje,upravu i nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju  i tržnog centra “BIG”.

Za sve dodatne informacije, zakazivanje gostovanja u vašem programu, ili dostavu foto ili video materijala, možete pisati na decinadar@gmail.com ili pozvati na 064/92-08-222.

Autor:021