Početna Kultura Projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. predstavljen na 22. Međunarodnom salonu...

Projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. predstavljen na 22. Međunarodnom salonu knjiga

Vanja Vucenovic  (2)Salon knjiga, kao mesto susreta pisaca i čitalaca, okuplja delatnike iz oblasti književnosti, izdavaštva, medija, naučne i stručne literature. Posebnu kulturnu vrednost daje mu prateća manifestacija “Dani Laze Kostića”, u okviru koje gostuju pisci dobitnici književnih nagrada, prevodioci, književni kritičari, kao i književna nagrada “Laza Kostić” – koja se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje, ali i izdavački poduhvat, između dva Salona knjiga.

Vanja Vucenovic  (5)

Ovogodišnji laureat Nagrade “Laza Kostić” je Miodrag Kajtez za roman “Izložba”, u izdanju Agore, Novi Sad – Zrenjanin. Nakon dodele nagrade, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović predstavio je projekat Evropska prestonica kulture pred mnogobrojnim posetiocima, istakavši:

Film koje ste pogledali samo je jedan deo toga šta je urađeno, a naš put ka Evropskoj prestonici kulture počeo je 2011. godine. Moramo da verujemo u čuda da bismo bili u prilici da ista ostvarimo i danas se zaista nalazimo u jednom presudnom trenutku, na prekretnici koja našem gradu može da donese neslućene benefite i dobrobit, ali ne samo u smislu jačanja kulturnih potencijala grada, već i u promeni percepcije o značaju kulture u životima svih nas.

Vanja Vucenovic  (4)

Izvor: novisad2021.rs
Foto: Vanja Vučenović / Facebook