Početna Kultura Projekat “PričaMoO…” u Domu kulture: Šta je to biti PRAVI muškarac, HEROJ...

Projekat “PričaMoO…” u Domu kulture: Šta je to biti PRAVI muškarac, HEROJ i HEROINA danas?

0

Udruženje „Free Space“ u saradnji sa „Reflektor teatrom“, pokrenulo je projekat „PričaMoO…“ koji će se realizovati u Domu kulture (Ignjata Pavlasa 4) u sredu 4. decembra i sredu 11. decembra u 20.00 časova.

Cilj projekta je da se inspirišu srednjoškolci i studenti da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstava „Muškarčine“ i „Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, kao i da budu učesnici tribina „Kakav treba da bude PRAVI muškarac ovde i danas“ i „Heroji i heroine ovde i sad“ i tako zajedno doprinesemo širenju i razvoju nezavisne, društveno angažovane pozorišne scene u Novom Sadu.

Predstava „Muškarčine“ odigraće se u sredu, 4. decembra, s početkom u 20.00 časova. 

– Ekipa mladih muškaraca izlazi na scenu i priča priču o svom detinjstvu tokom burnih 90-tih godina na Balkanu. Takođe, oni se pitaju da li su dovoljno sposobni da ispune zahteve društva i postanu „glave porodica“, dobri muževi i očevi, uspešni biznismeni, poznavaoci sporta itd. Da li je tata pravi tata samo ako nije prisutan tokom odrastanja svoje dece, jer mora da radi i donese novac u kuću? Da li su srećni što su njihovi očevi bili takvi i da li žele da i oni postanu isti? Zbunjeni su, ukalupljeni i uplašeni.

Autori: Vojislav Arsić i Milena Bogavac
Ko-autori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović

Šta je potrebno da misli i radi mlad čovek da bi postao PRAVI muškarac, kao i zašto se za ovu predstavu uvek traži „karta više“, saznaćete ako dođete!

PRAVI muškarci: 
Vojkan Arsić, reditelj
Andrija Nikitović, brica
Andrija Gerić, sporski psiholog i ex reprezentativac
Milan Radulović Ješko, sekretar MONS-a
Milan Inić Yasserstain
Vesna Farkaš, moderatorka

Više o predstavi „Muškarčine“ možete pogledati OVDE. 

Predstava „Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“ odigraće se u sredu, 11. decembra, s početkom u 20.00 časova. 

– Kroz priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i verenici Slobodi Trajković, glumci ove predstave zapravo govore o sebi, svojoj generaciji, stavovima, herojima…
Da li smo svesni koliko je svaka mladost slična bez obzira na to kojoj generaciji pripadamo? Da li u nama i dalje postoji snaga da izdejstvujemo promene? Da li neko od nas zna zašto je živ? Gde smo postavili crvenu liniju i kada ćemo skupiti hrabrost da je pređemo?

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisalo više autora.
Ko-autori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

– Crvena linija, to je ona linija na kojoj postaješ heroj, ne da bi bio heroj već da bi ostao čovek! Gde je tvoja crvena linija?

Heroji i heroine:
Milena Minja Bogavac, dramaturškinja
Gala Čaki, umetnica
Goran Stojičić, pisac
Slavimir Stojanović Futro, dizajner
Dragoljub Đuričić, muzičar
Vesna Farkaš, moderatorka i heroina Udruženja Free Space

Više o predstavi „Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi“možete pogledati OVDE. 

Cena ulaznice u pretprodaji je 800 RSD, na dan igranja 1.000 RSD.
Za studente i srednjoškolce cena ulaznice je 500 RSD.

Ulaznice možete kupiti na na prodajnom mestu GIGS TIX svakog radnog dana od 9.00 do 19.30 i subotom od 10.00 do 19.30 kao i preko interneta.

Za sva pitanja možete pisati na e-mail: udruzenje@freespace.rs ili pozvati broj telefona 061/44-88-080. 

HVALA divnim ljudima iz Rotary Club Novi Sad Alma Mons, Doma kulture, štampariji Futura i kreativnom studiju Arteria što su prepoznali važnost projekta „PričaMoO…“ i tako postali naši PRAVI muškaraci, HEROJI i HEROINE Danas!

Izvor i foto: Promo