Početna Kultura Projekcija filma “Poslednja avantura Kaktus Bate” u Novom Sadu

Projekcija filma “Poslednja avantura Kaktus Bate” u Novom Sadu

0

U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije. U Kulturnom centru Novog Sada u 19 časova biće prikazan film “Poslednja avantura Kaktus Bate” reditelja Đorđa Markovića. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa Aleksandrom Rakezićem Zografom, protagonistom filma.

Aleksandar Zograf, poznati strip autor otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.

Osim u Novom Sadu, Dan Domaćeg Filma održaće se i u Pančevu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Negotinu.

Foto: Promo