Početna Kultura Promocija knjige “Nebeska dvorišta” u Pozorištu mladih

Promocija knjige “Nebeska dvorišta” u Pozorištu mladih

0

Priču o životu, lepoti i stradanju, knjigu „Nebeska dvorišta“, vladika Grigorije će predstaviti u Novom Sadu u subotu 26. novembra, u Pozorištu mladih (Ignjata Pavlasa 4) u 18 sati.

O knjizi će, pored vladike Grigorija, govoriti pisac Đorđo Sladoje i glumac Nikola Pejaković. Moderator je glumac Nikola Škorić.

Proleće 1992. u Beogradu. Grad je uzavreo, košmar promena u svetu došao je na ulice, studenti protestuju dok figure nadolazećeg rata postaju opipljive. Naš junak, student teologije, čas je sam na obali razgoropađene reke, čas za govornicom s koje sve više odzvanja jeka umesto poruka. Zatečen glasovima o ratnom obruču koji se steže oko male, nekada skladne zajednice u planinskoj osami iz koje potiče, pokušava priskočiti u pomoć, da bi s preprekama na koje nailazi i sam rastao, čvrsto se držeći izbora manastirskog dvorišta, ne kao uzmaka iz sveta koliko dodira među svetovima: malim i velikim, ličnim i zajedničkim, zemaljskim i nebeskim.

Besplatne karte možete preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih od utorka 22. novembra do subote 26. novembra od 10 do 20 sati.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo