Početna Kultura Promocija narodnih rukotvorina

Promocija narodnih rukotvorina

0

radinosti3

Na Ribljoj pijaci otvoren je “Festival narodne radinosti” u okviru kojeg su članovi udruženja Vredne ruke Novog Sada izložile svoje ručno rađene proizvode. Ovo je peti festival koji organizuje Javno kominalno preduzeće Tržnica u cilju promovisanja tradicionalnih vrednosti.

U cilju promocije Riblje pijace organizovali smo više manifestacija do sada, a današnja promoviše kao i što sam naziv kaže radinosti kojima se bave naše sugrađanke. Ovakvim manifestacijama želimo da popularizujemo Grad Novi Sad i da našim Novosađanima ukažemo na to da mogu da se bave brendiranjem svojih proizvoda, a sve što im je potrebno jeste malo uloženog truda“, rekao je direktor Tržnice Miloš Tubić.

radinosti1

Ove godine udruženje Vredne ruke Novog Sada slavi 10. rođendan i ova manifestacija je odličan povod da se pokaže stečeno umeće.
Proizvodi vrednih žena ovog udruženja bili bi predstavljeni češće da za to postoje uslovi objašnjava za naš portal Marija Dragišić predsednik i osnivač udruženja Vredne ruke novog Sada.

Na početku osnivanja najviše smo naše proizvode izlagale na izložbama koje su bile organizovane u Mesnim zajednicama“, dodaje Marija.

radinost

U ponudi na Festivalu narodne radinosti su nakit, čestitke, broševi, slike, sitnice za kuću, heklani proizvodi a najviše pažnje privlači heklani suncobran koji je odneo prvo mesto na Međunarodnom festivalu Mirka održanom kod nas.
Festival će trajati do 5. oktobra, organizatori pozivaju sve Novosađane da dođu i posete štandove sa proizvodima koji su obeležje našeg kraja.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, Nshronika.rs