Početna Kultura Publika ponovo na predstavama Novosadskog pozorišta

Publika ponovo na predstavama Novosadskog pozorišta

0

Novosadsko pozorište / Ujvideki sinhaz polako vraća publiku u pozorišnu salu i najavljuje koje će predstave moći da poklonici teatra pogledaju u narednim danima prvog meseca nove godine.

Inscenirani koncert studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, pod nazivom “Crveni fijaker”, u režiji Roberta Lenarda, na repertoaru je 16. januara i biće izveden na maloj sceni, s početkom u 19 časova. Ovaj inscenirani koncert rađen je po istoimenom romanu Đule Krudija.

“Krudijev roman nas baca u dubinu jednog sećanja, gde se spajaju razna vremena, gde je vrtlog ljudskih sudbina i fragmenata sumnjivih boja, gde se mešaju taktovi roka, opere, bluza i zvuka činela. To je susret ljudskih lica, silueta, zvukova, poznanika i nepoznatih lica, susred pametnih i glupih, sastanak džeparoša i falsifikatora. Dame i gospoda se kreću bez odeće, hromi đavo viri kroz krov, dobro je što su mrtvaci pobegli iz grada. U predstavi se taj celokupni vrtlog uzdiže i postaje koncert”.

Učestvuju Kristian Budinčević, Dina Dedović Tomić, Daniel Dudaš, Nikoleta Grgić, Blanka Horvat, Roland Laslo, Žofia Mađar i Daniel Tot. Muziku je adaptirao Akoš Dieneš.

Nakon toga, na repertoaru slede predstave “Seljačka opera” 18. i 19. januara, “Paravani” 23. i 25. januara, i “Kapetan Prljavi red” 30. januara. Za 27. januar najavljena je tradicionalna proslava Dana Novosadskog pozorišta. Teatar će tada obeležiti svoj 47. rođendan.

Izvor: Dnevnik
Foto: Novosadsko pozorište