Početna Kultura Radionice za mlade u Kulturnom centru Novog Sada

Radionice za mlade u Kulturnom centru Novog Sada

0

Kulturni centar Novog Sada ponovo organizuje pozorišne radionice za mlade, ovog puta na temu „Kako nastaje pozorišna predstava“.

Cilj radionica je upoznavanje polaznika sa samim procesom nastanka jedne pozorišne predstave, pozorišnim radnicima i terminologijom.

Kroz rad na tekstu, mladi će imati priliku da se upoznaju s osnovama dramskog teksta, žanrovima i pravilima po kojima on funkcioniše, kao i sa zanimanjima radnika koji rade u pozorištu, ulogom reditelja, dramaturga, tehničkom podrškom i slično.

Ideja je da se nakon zamišljenih sedam radionica učesnici osposobe da samostalno izvedu predstavu prema tekstu na kom su radili.

Radionice će se održavati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) a namenjene su mladima uzrasta od 16 do 20 godina.

Radionice počinju 16. oktobra, održavaće se subotom u terminu 14–16 časova i trajaće do 28. novembra.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem imejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na imejl scenske redakcije KCNS scenskaredakcija.kcns@gmail.com

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije.

Svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se vršiti merenje temperature i dezinfekcija ruku.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay