Početna Kultura Raspisan konkurs za 9. Festival mini filma

Raspisan konkurs za 9. Festival mini filma

0

festival_mini_filma_deveti

Raspisan je konkurs za 9. Festival mini filma koji će se održati 4. decembra u Novom Sadu. Tema ovogodišnjeg festivala je “Zid”. Najpoznatiji zidovi kroz istoriju su Zid plača, Veliki kineski zid, Berlinski, Hadrijanov zid… Zidovi su lepi ili ružni, novi ili stari, visoki, niski, široki, zidovi se grade, ruše, preskaču, potkopavaju, probijaju… Zid može biti u samom čoveku. Festival mini filma vam pruža mogućnost da izrazite svoje mišljenje u vezi sa zidom, bilo kojeg, bilo kakvog, moralnog ili materijalnog, stvarnog ili imaginarnog…

Film ne može biti duži od tri minuta i mora biti autorski rad. Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uređajima (mobilni telefon, kamera, fotoaparat) i filmovi različitih žanrova i estetike.

Filmove u .avi formatu možete da donesete na adresu Svetozara Miletićeva 45, Novi Sad ili postavite na Internet. Ukoliko se odlučite da postavite na Internet: potrebno je da se ulogujete na Dropbox.com, unesete email (9.festival.mini.filma@gmail.com) i lozinku (021-9.FMF) prevučete sa vašeg kompjutera film u folder po imenu “Radovi za 9. Festival mini filma” pošaljite nazivom filma koji ste postavili vaše kontakt podatke (ime, prezime, kontakt telefon ili email adresu) na email-a fmf@021.rs.

Ove godine u sklopu 9. Festivala mini filma organizovaće se radionica koja ima za cilj edukaciju o osnovnim elementima kinematografije (o radionici i načinu prijave za radionicu više možete saznati OVDE)

Festival mini filma je takmičarskog karaktera, a celokupan program sadrži i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa. U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa za njih. Film sa najviše glasova će dobiti Nagradu publike. Odabranih 10 radova će tokom festivalske večeri ocenjivati i žiri sastavljen od poznavaoca filmske umetnosti, dodeljujući Nagradu za film koji je najbolje ekranizovao temu “Zid”.

Festival mini filma ove godine obogaćuje svoj sadržaj Nagradom za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Nagrade za tri odabrana filma će biti u skladu sa dosadašnjom tradicijom (putovanja, kamere i sl), dok će svi učesnici biti gosti postfestivalske žurke – druženja uz filmsku muziku.

Od svog nastanka 2007. godine pa do danas, Festival mini filma je okupio veliki broj umetnika iz Novog Sada i regiona, sa ciljem razmene ideja vezanih za film i druženja. Organizator Festivala je Fondacija 021. Ukoliko imate neka pitanja ili nedoumice, možete pisati na fmf@021.rs.

Autori foto: 021.rs