Početna Kultura “Semper Idem” najbolja predstava Sterijinog pozorja

“Semper Idem” najbolja predstava Sterijinog pozorja

0

Žiri Šezdeset petog Sterijinog pozorja odlučio je većinom glasova da je najbolja predstava ovogodišnje manifestacije “Semper Idem” Gorčina Stojanovića, a po romanu Đorđa Lebovića.

Stojanović je dobio nagradu i za najbolju režiju.

Sterijina nagrada za tekst savremene drame otišla je Dimitriju Kokanovu za “Kretanje”, a za dramaturgiju Slobodanu Obradoviću za “Radničku hroniku” Petra Mihajlovića.

Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje dodeljene su Jeleni Ilić i Aleksandru Dinđiću za uloge u predstavi “Kretanje”, Kristi Sorčik za ulogu u predstavi “Gustav je kriv za sve”, te Marku Markoviću za ulogu u predstavi “Semper Idem”.

Sterijina nagrada za scenografsko ostvarenje dodeljena je Mariji Kalabić za predstavu “Radnička hronika”, a nagrada za kostimografsko ostvarenje Seleni Orb za predstavu “Kretanje”.

Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku otišla je Drašku Adžiću u predstavi “Smederevo 1941”, a nagrada za scenski govor ansamblu predstave “Ko je ubio Dženis Džoplin?”.

Nagradu publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu (prosečna ocena 4,72) dobilo je ostvarenje “Ko je ubio Dženis Džoplin?” Tijane Grumić.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay