Početna Kultura Šesti “21114 – Film fest” i ovog leta na Novom naselju

Šesti “21114 – Film fest” i ovog leta na Novom naselju

0

Šesti po redu “21114 – Film fest” će se održati ovog leta na nekoliko lokacija na Novom naselju u Novom Sadu. Pored bogatog filmskog programa, kao i izložbi, tribina i radionica i ovogodišnji festival će dodeliti nagradu publike, novonaseljski “Zlatni čep” nagradu za najbolji kratkometražni film selekcije filmova izabranih sa konkursa.

Konkurs za prijavu kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova na šestom “21114 – Film festu” otvoren je do 25. juna u ponoć. Svi zainteresovani autori, mogu prijaviti svoje dokumentarne i igrane filmove (čije trajanje ne prelazi 30 minuta, a nastali su u periodu od juna 2018. do maja 2020. godine) putem prijavnog formulara koji se nalazi na adresi: www.novokulturnonaselje.rs/konkursfilm

Filmovi koji budu izabrani od strane selektora festivala, ulaze u konkurenciju za nagradu “Zlatni čep” ovogodišnjeg izdanja „21114 – Film festa”.
Nagradu “Zlatni čep”, inače autorski rad novosadskog akademskog vajara Dejana Jankova, prošle godine poneo je “Kratak film o kino entuzijazmu”, novosadskog režisera Filipa Markovinovića.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom tokom prethodnih izdanja prikupio je velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana, a termini i lokacije šestog filmskog festivala biće objavljene uskoro. 21114 Film fest / 2019. (Aftermovie):

“21114 – Film fest” jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar. Novo kulturno naselje i upravo inicijativa za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, bili su jedan od važnih činilaca za kvalitet i raznovrsnost aplikacije grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu te inicijative od 2014. do danas uspešno realizovalo 15 festivala, preko 1000 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, nekolicinu međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay