Početna Kultura Šetnja “Bronzana staza” u subotu u Novom Sadu

Šetnja “Bronzana staza” u subotu u Novom Sadu

0

EU info point pozvao je sve zainteresovane da se u subotu, 3. novembra pridruže šetnji “Bronzanom stazom” i upoznaju bolje spomenike znamenitih Novosađana.

Ovu kulturnu rutu su osmislili studenati Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, u sklopu predmeta Graditeljsko nasleđe, očuvanje i zaštita 1, pod mentorstvom profesorki dr Anice Draganić, dr Mirjane Sladić i dr Marie Silađi.

Portparolka EU info pointa Jovana Zdjelarević kaže da je cilj ture da se građani bolje upoznaju sa značajnim ljudima Novog Sada, tvorcima onoga što on predstavlja danas.

“Važno nam je da sugrađani čuju nešto više o ljudima kojima su posvećeni ovi spomenici. Tokom šetnje ćemo obići spomenike Jovana Sterije Popovića, Pere Dobrinovića, Svetozara Miletića, Jovana Jovanovića Zmaja, Jaše Tomića, Miroslava Antića i Đure Jakšića”, kaže Zdjelarević.

Sa građanima će o spomenicima pričati autorke rute Teodora Petrović i Kristina Petrović, a okupljanje je u 16 časova na Pozorišnom trgu 1 kod skulpture Jovana Sterije Popovića.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay