Početna Kultura Sinoć završen 43. Infant festival

Sinoć završen 43. Infant festival

0

infant

U letnjoj bašti Kulturnog centra Novog Sada sinoć je završen je 43. Infant. Tokom prethodnih sedam dana, 10 predstava iz zemlje i inostranstva takmičilo se za jednu od 3 nagrade za stvaralaštvo, a o nagrađenima odlučio je tročlani žiri.

Žiri 43. Infanta, na čelu sa glumcem i rediteljem Nemanjom Rankovićem, doneo je jednoglasnu odluku da se Nagrada za najuspešniji eksperiment, odnosno predstavu u celini dodeli predstavi “Hinkeman” reditelja Igora Vuka Torbice, a u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih iz Hrvatske, uz obrazloženje da je ovaj komad “impresivan pozorišni čin u svim svojim segmentima”, “demonstrirajući kvalitetno unapređenje klasičnog teksta aktuelnim pozorišnim jezikom”.

Nagrada za najoriginalnije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika pripala je predstavi “Samo moje” Ane Dubljević i Igora Koruge, a Nagrada za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području između pozorišta i ostalih umetnosti, ili stvaralaštva u najširem smislu dodeljena je komadu “Dnevnik jednog ludaka” u produkciji Moving Music Theatre iz Makedonije.

Autor: RTV
Foto: Infant festival