Početna Kultura “Školsko pozorje” počinje danas u Novom Sadu

“Školsko pozorje” počinje danas u Novom Sadu

0

ballerina-534356_640

Gimnazija “Svetozar Marković” iz Novog Sada od danas do petka 13. maja biće domaćin 22. pozorišnog festivala srednjih škola Vojvodine “Školsko pozorje”.

Predstave će se izvoditi na pozornici Novosadskog pozorišta – Újvidéki szinház, a svečano otvaranje najavljeno je za danas u 9.30 časova. Festival će otvoriti glumica Ljiljana Blagojević.

Na ovogodišnjem “Školskom pozorju” biće odigrano pet predstava: “Psovanje publike” (Gimnazija “Svetozar Marković” Novi Sad), “Nije onako kao što izgleda” (Ekonomska škola “9. maj” Sremska Mitrovica), “Morska bolest” (Gimnazija “Nikola Tesla” Apatin), “Sluškinje” (Gimnazija “Svetozar Marković” Novi Sad), “Ljubavno pismo” (“Mitrovačka gimnazija” Sremska Mitrovica”).

Tokom sva tri dana Pozorja biće organizovani okrugli stolovi, a mladi će imati priliku i da u revijalnom delu pogledaju predstavu Forum teatra na temu vršnjačkog nasilja “Prozor” Centra za pozorišna istraživanja iz Novog Sada.

Svečano zatvaranje i dodela nagrada najavljeno je za petak 13. maj, sa početkom u 16.30 časova, u Svečanoj sali Gimnazije. Nagrade će dodeliti žiri u sastavu: Milica Grujičić, glumica, Momčilo Miljković, reditelj i Ildiko Banči, kustos Pozorišnog muzeja Vojvodine.

“Školsko pozorje” i ove godine nastavlja tradiciju negovanja pozorišne kulture i razvijanja ljubavi prema dramskoj književnosti i teatrologiji, navodi se u saopštenju.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com