Početna Kultura Slobodan Tišma gost novog književnog projekta u KS Svilara

Slobodan Tišma gost novog književnog projekta u KS Svilara

0

„Možda neko neće poverovati, ali buka ulica, prljavština i gradski smog kao da su budili u meni sećanje na prvo mleko koje u životu okusih“, napisao je u knjizi „Urvidek“ poznati novosadski pisac i muzičar, Slobodan Tišma, koji će biti gost novog književnog projekta „Novi Sad: književni ili sasvim običan grad?“ u Kulturnoj stanici Svilara, 28. aprila, u 19 časova.

Ovog četvrtka Tišma će sa publikom podeliti svoje utiske o gradu, njegovom kulturnom, simboličkom i egzistencijalnom značaju, o njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Tišma je za mnoge opravdano simbol alternativnog i urbanog Novog Sada, učestvovao je u radu Tribine mladih tokom šezdesetih godina, bavio se konceptualnom umetnošću i rokenrolom u sastavima La Strada i Luna, objavio je više zbirki poezije i proze, a za roman „Bernardijeva soba“ nagrađen je Ninovom nagradom 2011. godine.

Novi projekat Kulturne stanice Svilara „Novi Sad: književni ili sasvim običan grad?“, koji je počeo 30. marta, podrazumeva seriju razgovora sa novosadskim piscima i piscima koji su povezani sa Novim Sadom, sa ciljem da osvetli niz pitanja u vezi sa odnosom grada i književne umetnosti nekad i sad.

Razgovore sa piscima vodi književni kritičar Vladimir Gvozden, koji je zajedno sa koordinatorkom mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, Violetom Đerković, osmislio ciklus razgovora „Novi Sad: književni ili sasvim običan grad?“.

Kulturna stanica Svilara deo je mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, koje obuhvataju revitalizovane i nove kulturne prostore širom grada i u njegovoj okolini, nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture.

Detaljan program Kulturnih stanica možete pronaći na sajtu kulturnestanice.rs

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSEPK / V. Veličković