Početna Kultura Slobodan Trkulja i Balkanopolis 27. novembra na Spens-u

Slobodan Trkulja i Balkanopolis 27. novembra na Spens-u

0

Slobodan Trkulja 1600x1600 FB

Nakon spektakularnog koncerta u Kombank Areni pred 10 000 ljudi, gde su im gosti bili slavna fado diva Mariza, Oleta Adams, Mejsa Kara iz Amerike, kao i Baba Mal iz Senegala, Slobodan Trkulja & Balkanopolis pripremaju novi muzički spektakl u Novom Sadu, na SPENS-u, 27. novembra.

Veliki koncert koji su Novosađani dugo čekali nosi naziv “Balkanopolis & prijatelji”, a specijalni gost biće gajdaš iz Škotske, Fraser Fifield, pripadnik nove generacije muzičara sa Britanskog ostrva, čovek koji kao i Trkulja pomera granice izvođenja tradicionalne muzike.

“Srećan sam što napokon organizujemo veliki koncert u našem gradu, u mestu gde je Balkanopolis nastao i gde smo imali svoj prvi koncert pre tačno 18 godina. U međuvremenu smo proputovali svet, svirali pred publikom na svim meridijanima… Predivan je osećaj vratiti se kući i svirati pred svojom publikom. Pripremili smo Novosađanima sjajna iznenađenja”, izjavio je Slobodan Trkulja povodom novosadskog koncerta.

Slobodan Trkulja, pevač, kompozitor i virtuoz koji svira više od 15 različitih instrumenata uključujući klarinet, saksofon, flautu, frulu, gitaru, mandolinu, klavir i druge, skoro dve decenije vlada svetskom muzičkom scenom, opisan od strane svetskih medija kao “Najlepši muški glas Balkana” ili “Srpski genije”. Od samih početaka, 1997. godine, Slobodan Trkulja & Balkanopolis stvorili su jedinstven zvuk zasnovan na rock i orkestralnoj muzici, uz tradicionalni balkanski zvuk čime su začeli novi muzički talas u muzici na prostoru Balkana. Smatrani najbolje čuvanom muzičkom tajnom Balkana, Balkanopolis vrlo brzo kreće da otkriva čitavom svetu svoje muzičke čarolije. Neki od njihovih najzapamćenijih koncerata svakako su koncert u Kini, Šangaju, gde su tokom EXPO 2010 nastupali pred 31 000 ljudi, još uvek držeći rekord posećenosti ovog događaja, kao i nastup pred više od 100 miliona gledalaca širom sveta tokom Izbora za pesmu Evrovizije.

Na albumu “Kraljevstvo Balkanopolis” ili “Kingdom of Balkanopolis”, pored Slobodana Trkulje i srpskih muzičara, radili su i poznati britanski muzičari Dejvid Rodi, Džon Giblin i Toni Levin, dok je za orkestarske deonice bio zadužen “Metropole Orkestra” iz Holandije. Ovaj album sniman je u četiri zemlje, na dva kontinenta, a produciran je u “Real Studios” Pitera Gabrijela u Engleskoj. Na njemu su radili engleski i američki producenti Ričard Evans, Ted Blejk i Adam Ejan.

“Kraljevstvo Balkanopolis” premijerno je izveden u Beogradu pred 10 000 ljudi. Novosađane očekuje nastup pun emocija, sjajne muzike i iznenađenja.

Ulaznice za novosadski koncert mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i na blagajni SPENS-a. Cena ulaznice za parter iznosi 1200, a za tribine 1600 dinara.

Autor: Jelena Dopuđ