Početna Kultura SNP otkazuje ili odlaže svoje predstave

SNP otkazuje ili odlaže svoje predstave

0

Srpsko narodno pozorište (SNP) ove sedmice otkazuje, odlaže i zamenjuje razne predstave sa svog repertoara, usled novih mera u borbi protiv pandemije, jer nije izvodljivo da se sve predstave igraju do 18 časova, javilo je to pozorište.

Tako je sinoć otkazana predstava “Moćni rendžeri ne plaču”, ali će zato taj komad biti izveden u novom terminu, u subotu 28. novembra, na sceni “Pera Dobrinović”, kao matine, od 12 sati.

Danas sa prvobitno planiranim početkom od 19 časova nije moguće realizovati gostovanje dramske predstave “Kiseonik” po tekstu ruskog autora Ivana Viripajeva, u režiji Milje Mazarak (koprodukcija NP Sombor, Akademija umetnosti Novi Sad i KC Pančevo), a za sledeći pokušaj izvođenja planira se prva nedelja decembra.

Još jedno gostovanje u SNP-u se mora otkazati, a to je isto na sceni “Pera Dobrinović” – komični mjuzikl “KIŠ”, trupe Alice in WonderBand, u produkciji “Otvoreni krug”, Novi Sad, po planu je bio na repertoaru sutra, u petak.

Za subotu se otkazuje produkcija samog pozorišta – “Laža i paralaža” J. St. Popovića, a umesto te predstave biće izvedena upravo spomenuta “Moćni rendžeri ne plaču” na sceni “Pera Dobrinović”, matine od 12h.

Isti dan, program manifestacije u SNP-u “Dani Miloša Crnjanskog 2020”, koja je trebalo da bude održana na Kamernoj sceni, ostaje za subotu, ali se menja satnica na 16h, kao i prostor održavanja programa, ovog puta – Gornji foaje scene “Pera Dobrinović”.

Izmene u programu su nastale zbog epidemiološke situacije i ograničenja radnog vremena do 18 časova, zaključuju iz uprave SNP-a.

Izvor: 021
Foto: SNP/Promo