Početna Kultura SNP u petak otvara 160. dramsku sezonu predstavom za medicinare koji su...

SNP u petak otvara 160. dramsku sezonu predstavom za medicinare koji su se oporavili od korone

0

Srpsko narodno pozorište otvara 160. dramsku sezonu predstavom za medicinske radnike koji su se oporavili od Covida-19.

U petak, 4. septembra medicinari će imati priliku da besplatno pogledaju premijeru drame “Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi” na sceni “Pera Dobrinović”.

Direktor Drame Milovan Filipović rekao je da će predstavu gledati medicinari iz cele Vojvodine.

“Ovo je prilika da im se zahvalimo na njihovoj žrtvi”, naveo je Filipović.

Veoma važan deo novog programa SNP-a predstavljaće festivali. U okviru INFANT-a u nedelju, 6. septembra igraće se predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin”, i to, ako vremenski uslovi dozvole, na otvorenom u Kineskoj četvrti.

Sterijino pozorje, koje je već dva puta odlagano zbog epidemiološke situacije, otvoriće predstava “Smederevo 1941.”, a na istom događaju biće održana i promocija istoimene knjige Ane Đorđević. Otvaranje festivala zakazano je za 26. septembar.

Iduće nedelje počinju i probe za predstavu po Šekspirovom delu “Bura” koju će režirati Kokan Mladenović, a premijera bi trebalo da bude održana 25. oktobra.

Budući da je ove godine i 70 godina Baleta Srpskog narodnog pozorišta, očekuje se da će ga obeležiti premijera “Ohridske legende”, najkasnije do 24. oktobra. Balet SNP-a je, inače, najteže pretrpeo epidemiju, jer igrači nisu bili u mogunosti da vežbaju, a neki od članova su trenutno u inostranstvu, te se zbog komplikacija sa granicama ne zna kada će moći da se vrate u Srbiju.

Takođe, na programu SNP-a je i drugi po redu festival opere “Operarium”, u okviru koga će do kraja septembra biti održan i gala koncert. Opera “Rigoletto” biće premijerno odigrana u okviru “Kaleidoskopa” u Kineskoj četvrti, u ponedeljak, 7. septembra.

Opširnije o programu pratite na sajtu SNP-a.

Upravnik SNP-a Zoran Đerić istakao je da je tokom leta izvršena dezinfekcija klime, kao i da je na velikoj sceni zamenjena kompletna vizuelna, zvučna i tehnička oprema.

Što se tiče prethodne sezone, od danas je moguć povrat novca na biletarnici SNP-a od 10 do 19 časova.

Izvor: 021
Foto: SNP/Promo