Početna Kultura Spektakl u Sinagogi: Gala operski koncert “Vissi d’arte”

Spektakl u Sinagogi: Gala operski koncert “Vissi d’arte”

0

Koncert klasične muzike “Vissi d’arte” biće održan 12. novembra u Sinagogi u Novom Sadu, dok će dva dana kasnije, 14. novembra, ovaj muzički spektakl biti priređen u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Orkestar koji će nastupiti je umetnički ansambl „Stanislav Binički“, ansambl Ministarstva odbrane pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, jednog od svetski poznatih, priznatih i vodećih francuskih dirigenata današnjice koji diriguje u operi Bastilja u Parizu, Operi Metropoliten u Njujorku i Rojal operi Kovent Garden u Londonu.

Na gala koncertima učestvuju gruzijski sopran Nino Lezava koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaro (Italija), tenor Zurab Zurabišvili jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović koja obavlja ujedno i funkciju direktora beogradske opere, a svakako jedan od vodećih i najznačajnijih srpskih soprana današnjice, zatim prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran, član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.

Na programu će biti najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara od Pučinija i Verdija, a sam naziv koncerta Vissi d’arte (Živeh za umetnost, prevod sa italijanskog jezika) je najpoznatija arija iz Pučinijeve opere Toska.

Karte su u prodaji preko Kolarčeve zadužbine i sajta http://www.tickets.rs.

Foto: Promo