Početna Kultura Srpsko narodno pozorište dobilo novu opremu vrednu 638.000 evra

Srpsko narodno pozorište dobilo novu opremu vrednu 638.000 evra

0

Velika scena Srpskog narodnog pozorišta “Jovan Đorđević” dobila je potpuno novu audio, video i rasvetnu tehniku vrednu 75 miliona dinara (oko 638.000 evra).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posle predstavljanja nove opreme SNP-a, izjavio je da je Vlada uložila znatna sredstva u najsavremeniju scensku rasvetu, te audio i video tehniku, koju to pozorište nikada nije imalo. On je naglasio da je Pokrajinska vlada učinila mnogo na poboljšanju uslova rada SNP-a i da je u protekle četiri godine povećan budžet Pozorišta za gotovo 250 miliona dinara.

Mirović je podsetio da je 2016. godine za programske sadržaje SNP-a bilo opredijeljeno manje od 15 miliona dinara godišnje, dok se danas za te namene izdvaja više od 50 miliona dinara.

– Kvalitet kulturnog sadržaja koji se proizvodi u SNP-u iz godine u godinu je sve viši, stoga ćemo nastaviti sa ulaganjima i u budućnosti – istakao je Mirović.

Upravnik SNP-a Zoran Đerić rekao je da je, zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, nabavljena nova oprema za dramsku i baletsku scenografiju, te da su zamenjene dotrajale instalacije.

– Slobodno mogu reći da smo novom opremom uspeli da pozorište iz 19. veka uvedemo u 21. vek – naglasio je Đerić.

Izvor: Novisad.com
Foto: pokrajinska vlada