Početna Kultura Srpsko narodno pozorište dobilo novu opremu vrednu 638.000 evra

Srpsko narodno pozorište dobilo novu opremu vrednu 638.000 evra

Velika scena Srpskog narodnog pozorišta “Jovan Đorđević” dobila je potpuno novu audio, video i rasvetnu tehniku vrednu 75 miliona dinara (oko 638.000 evra).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posle predstavljanja nove opreme SNP-a, izjavio je da je Vlada uložila znatna sredstva u najsavremeniju scensku rasvetu, te audio i video tehniku, koju to pozorište nikada nije imalo. On je naglasio da je Pokrajinska vlada učinila mnogo na poboljšanju uslova rada SNP-a i da je u protekle četiri godine povećan budžet Pozorišta za gotovo 250 miliona dinara.

Mirović je podsetio da je 2016. godine za programske sadržaje SNP-a bilo opredijeljeno manje od 15 miliona dinara godišnje, dok se danas za te namene izdvaja više od 50 miliona dinara.

– Kvalitet kulturnog sadržaja koji se proizvodi u SNP-u iz godine u godinu je sve viši, stoga ćemo nastaviti sa ulaganjima i u budućnosti – istakao je Mirović.

Upravnik SNP-a Zoran Đerić rekao je da je, zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, nabavljena nova oprema za dramsku i baletsku scenografiju, te da su zamenjene dotrajale instalacije.

– Slobodno mogu reći da smo novom opremom uspeli da pozorište iz 19. veka uvedemo u 21. vek – naglasio je Đerić.

Izvor: Novisad.com
Foto: pokrajinska vlada