Početna Kultura Sterijino pozorje raspisalo konkurs za originalni domaći dramski tekst

Sterijino pozorje raspisalo konkurs za originalni domaći dramski tekst

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku. Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za pozorišnu umetnost “Scena” nemaju pravo učešća.

Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri će uzimati u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove.

Sterijino pozorje preuzima autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, na srpskom i engleskom jeziku, i prava na praizvođenje, bez naknadne nadoknade.

Konkurs je anoniman. Tekstove, u štampanoj formi (4 primerka), slati pod šifrom. Na dramskom tekstu ne sme biti ime autora. U posebnoj koverti poslati rešenje šifre (šifra pod kojom je poslat rad, ime i prezime, adresa boravka, kontakt telefon i e-mail adresa). Isti autor može poslati najviše dva dramska teksta. Po objavljivanju rezultata, nagrađeni autor je dužan da u roku od pet dana pošalje originalni dramski tekst sa rešenjem šifre.

Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2017.

Tekstovi prispeli na konkurs ne vraćaju se i biće pohranjeni u Biblioteci Sterijinog pozorja.

Dodeljuje se samo jedna nagrada. Nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara.

Odluku o nagradi žiri donosi do 28. februara 2018.

Dodela nagrade biće upriličena 29. marta 2018. (dan Sterijinog pozorja), u prostorijama Pozorja.

Odštampane tekstove sa šifrom slati na adresu:

STERIJINO POZORJE (za Konkurs), Zmaj-Jovina 22/I, 21000 Novi Sad

Izvor: RTV