Početna Kultura “Stojanka uživo” ponovo gostuje u Novom Sadu

“Stojanka uživo” ponovo gostuje u Novom Sadu

0

Posle uspešnih izvođenja predstave “Stojanka uživo” širom Srbije i Novosadska publika će imati prilike da po treći put odgleda ovu vrhunsku monodramu – komediju u maestralnom izvođenju dramske umetnice Jovane Petronijević. Predstava će biti izvedena 26. februara u 20h u pozorišnoj Sali gimnazije “Laza Kostić” u Novom Sadu.

Glavna junakinja ove predstave je Stojanka, obična žena iz provincije sa svakidašnjim problemima ali velikim snovima, koja se našla na životnoj prekretnici. Stojanka je vrsta žene koja ima tu moć da vrlo brzo, već posle nekoliko minuta predstave, postane miljenica publike koja dalje zajedno sa njom počinje, na duhovit način, da proživljava sve Stojankine životne uspone i padove. Njena odlučnost i istrajnost na podnošenje žrtve zarad uspeha nikad nisu gurnule u stranu njenu iskonsku potrebu da kroz život, bez obzira na sve, korača kao optimista visoko uzdignute glave .

Glumica Jovana Petronijević, koja tumači lik Stojanke, je završila Akademiju u Beogradu u klasi profesorke Mirjane Karanović. Igrala je u mnogim serijama poput “Moj rodjak sa sel” (RTS) i “Tito i Draža” i “Bata i seka” (TV Pink). U pozorištu se profesionalno ostvarila kroz predstave “Murlin Murlo”, “Tri boje duge”, “Program uzivo”, “Ženska šovinisticka farsa” i u mnogim drugim. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo – Zlatnu povelju na medjunarodnom festivalu Zlatni Vitez u Moskvi, nagradu Carica Teodora za humoristicku predstavu “Tri puta reci laku noć” i mnogih drugih.

Cena pojedinačne karte je 400 dinara a za grupne posete (20 i više gledalaca), karta je 350 dinara.

Rezervacija karata putem maila: stojanka.uzivo@gmail.com ili slanjem poruke na: 064 160 90 87

Autor: NsHronika