Početna Kultura Susret sa publikom Emanuele Pagano u CK13

Susret sa publikom Emanuele Pagano u CK13

0

emanuel-pagano-

Omladinski centra CK13 u saradnji sa Krokodilovom Kućom za pisce i Francuskim institutom u Srbiji, organizovao je večeras, sa početkom u 20 časova, susret sa publikom francuske književnice Emanuele Pagano. Na ovom susretu biće upriličeno i čitanje dela ove spisateljice.

Emanuel Pagano (Emmanuelle Pagano), francuska spisateljica i dobitnica Evropske nagrade za književnost 2009. godine, koja tokom ovog meseca borav u Beogradu kao gošća Krokodilove Kuće za pisce.

Rođena je 1969. u Rodezu (Aveyron, Francuska). Do septembra 2012. radila je kao profesorka likovne umetnosti, nakon čega napušta školu i potpuno se posvećuje pisanju. Studirala je umetnost, smer film i audiovizuelne umetnosti. Nekoliko stručnih radova posvetila je temi tela u Pazolinijevim filmovima. Dela su joj prevođena na italijanski, nemački, mađarski, bugarski, hrvatski, češki i španski. Za roman Les Adolescents Trodlodytes (Adolescenti trogloditi, Meandar Media, Zagreb, 2014) dobila je Evropsku nagradu za književnost 2009. Živi u Francuskoj, u pokrajini Ardèche, majka je troje dece.

Objavila je zbirku proznih fragmenata Nouons-nous (P.O.L., 2013), novelu Un Renard à mains nues (P.O.L., 2012), romane L’Absence d’oiseaux d’eau (P.O.L. 2010; Gallimard, 2011), Les Mains gamines (P.O.L., 2008), Les Adolescents Troglodytes (P.O.L., 2007), Le Tiroir à cheveux (P.O.L., 2005), Pas devant les gens (La Martinière, 2004) i priču Pour être chez moi (Ėditions du Rouergue, 2002).
Godinu dana boravila je u prestižnoj rezidenciji za pisce Villa Médicis u Rimu.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Fejsbuk