Početna Kultura “Susreti” u Eđšegu: Evropska prestonica kulture kao inspiracija za izložbu

“Susreti” u Eđšegu: Evropska prestonica kulture kao inspiracija za izložbu

Deseta prodajna izložba malog formata “Susret”, inspirisana Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture, biće otvorena u ponedeljak, 16. decembra u 19 časova u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4). Ulaz je besplatan.

Kako navodi Kulturforum, koji izložbu i konkurs koji joj je prethodio, organizuje u saradnji sa “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, izložba je susret domaćih likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije i predstavljanje njihovih savremenih i autentičnih radova.

Susreti kao tema polaze od ideje da će upravo Novi Sad te 2021. godine biti mesto fokusa evropske kulture, te susreta domaćih i međunarodnih umetnika i aktera u kulturi, zbog čega su i umetnici koji učestvuju na izložbi, u svojim radovima, fokusirani na raznovrsne oblike “susreta”.

Kulturforum, zajedno sa umetnicima, nastoji da reaguje na pitanja budućih umetničkih i kulturnih perspektiva u zemlji i regionu. Kada se umetnik nađe pred izazovom savremenog stvaralaštava, pred publikom, a publika pred delima.

Izložba će biti otvorena do 29. decembra.

Kulturforum ODKR od 2014. periodično priređuje Grupnu prodajnu izložbu malog formata kao svojevrsni pregled i promociju domaće scene likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, te program za razvoj publike i tržišta umetnosti.

Autor: NsHronika
Foto: Promo