Početna Kultura Svečano otvoreni “Antićevi dani”, pesniku Blagoju Bakoviću uručena nagrada

Svečano otvoreni “Antićevi dani”, pesniku Blagoju Bakoviću uručena nagrada

0

Pesnik Blagoje Baković, laureat je nagrade “Miroslav Antić” po odluci žirija 16. “Antićevih dana”, tradicionalne manifestacije koja je juče otvorena pod naslovom “Bluz garavih sokaka”.

Na konkurs za dodelu Godišnje nagrade “Miroslav Antić” javilo se 104 pesnika.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović izjavio je da je nagrada “Miroslav Antić”, na konkursu za najbolju knjigu poezije objavljene prošle godine, pripala crnogorskom pesniku Blagoju Bakoviću i to za knjigu “Nije to moja voda”, u izdanju Srpske književne zadruge.

“Posebna je čast za Kulturni centar Novog Sada što je ovogodišnja nagrada pripala pesniku takvih dometa kao što je Blagoje Baković”, rekao je Panaotović.

KCNS dodaje da je svake godine lajtmotiv manifestacije “Antićevi dani” neki od stihova Miroslava Antića, a da je to ove godine poetska zbirka “Garavi sokak”, koja je u 2022. godini, kad je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture, poslužila kao osnova za Programski luk “Druga Evropa”, “te je kreiran program koji se bavio romskom kulturom i umetnošću promatranom kroz poetiku Miroslava Antića”.

Delegacija Grada Novog Sada i članova odbora manifestacije “Antićevi dani”, koja se ove godine održava po 16. put, položila je juče venac na pesnikov grob i posetila spomenik Miroslava Antića u Dunavskom parku.

Manifestacija “Antićevi dani” traje do 20. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada ovde.

Izvor: 021.rs
Foto: KCNS