Početna Kultura Tanja Pjevac dobitnica nagrade “Zoranov brk”

Tanja Pjevac dobitnica nagrade “Zoranov brk”

0

Glumica Srpskog narodnog pozorišta Tanja Pjevac dobitnica je nagrade “Zoranov brk” za najboljeg glumca, koja se dodeljuje na Međunarodnom festivalu Dani Zorana Radmilovića.

Tanji Pjevac nagrada je uručena u nedelju uveče, kada je izvedena i predstava SNP-a “Smederevo 1941” rediteljke Ane Đorđević.

“Dani Zorana Radmilovića” održavaju se od 16. do 23. oktobra u Zaječaru.

“Predstavu smo radili jako ozbiljno i dugo. Ana je napravila jedan divan spoj istorijskih činjenica i onoga što je ona izmaštala kao mogućnost uzroka eksplozije. Dopala mi se paralela između zločina i kazne i teme u predstavi, samim tim odgovornosti za zločin u svakome od nas. S obzirom na to da smo imali uvid u arhive sa podacima o glumcima koji su poginuli u toj užasnoj nesreći imam utisak da smo uradili nešto što su oni zaslužili”, ističe Tanja Pjevac.

Izvođenju predstave u zaječarskom pozorištu predhodila je promocija istoimene knjige Ane Đorđević i feljtona “Stradanje glumaca SNP-a u Smederevu 1941.” autora Aleksandra Milosavljevića, urednika izdavačke delatnosti SNP-a. Milosavljevićev feljton, publikovan u “Dnevniku”, na osnovu dokumenata rekonstruiše smederevsku tragediju.

Izvor: 021
Foto: Pozorište “Zoran Radmilović”