Početna Kultura Tanja Pjevac dobitnica nagrade “Zoranov brk”

Tanja Pjevac dobitnica nagrade “Zoranov brk”

Glumica Srpskog narodnog pozorišta Tanja Pjevac dobitnica je nagrade “Zoranov brk” za najboljeg glumca, koja se dodeljuje na Međunarodnom festivalu Dani Zorana Radmilovića.

Tanji Pjevac nagrada je uručena u nedelju uveče, kada je izvedena i predstava SNP-a “Smederevo 1941” rediteljke Ane Đorđević.

“Dani Zorana Radmilovića” održavaju se od 16. do 23. oktobra u Zaječaru.

“Predstavu smo radili jako ozbiljno i dugo. Ana je napravila jedan divan spoj istorijskih činjenica i onoga što je ona izmaštala kao mogućnost uzroka eksplozije. Dopala mi se paralela između zločina i kazne i teme u predstavi, samim tim odgovornosti za zločin u svakome od nas. S obzirom na to da smo imali uvid u arhive sa podacima o glumcima koji su poginuli u toj užasnoj nesreći imam utisak da smo uradili nešto što su oni zaslužili”, ističe Tanja Pjevac.

Izvođenju predstave u zaječarskom pozorištu predhodila je promocija istoimene knjige Ane Đorđević i feljtona “Stradanje glumaca SNP-a u Smederevu 1941.” autora Aleksandra Milosavljevića, urednika izdavačke delatnosti SNP-a. Milosavljevićev feljton, publikovan u “Dnevniku”, na osnovu dokumenata rekonstruiše smederevsku tragediju.

Izvor: 021
Foto: Pozorište “Zoran Radmilović”