Početna Kultura “Tartif” i “Veštice iz Salema” dobitnici nagrada na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta...

“Tartif” i “Veštice iz Salema” dobitnici nagrada na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

0

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ ponela čak 6 priznanja, nagrade se nižu i na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Žiri u sastavu Vida Ognjenović, Miodrag Tabački i Predrag Momčilović jednoglasno je doneo odluku da se nagrada za najbolju predstavu u celini dodeli predstavi „Tartif“, po motivima originalne Molijerove drame, reditelja Igora Vuka Torbice, Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta.

Takođe, reditelj Igor Vuk Torbica i ovoga puta poneo je nagradu za najbolju režiju, za predstavu Tartif. Hana Selimović dobitnica je priznanja za najbolju žensku ulogu, ulogu Dorine u istoimenoj predstavi, dok je nagradu za mušku ulogu odneo Saša Torlaković za ulogu Tartifa.

Dve specijalne nagrade odnele su „Veštice iz Salema“, reditelja Nikite Milivojevića.

Nagrada za pokret i izbor muzike pripala je Amaliji Benet za predstavu „Veštice iz Salema“, dok je memorijalna nagrada „Ivana Mirkov–Vlaćić “ za najbolju likovnu obradu predstave, dodeljena takođe predstavi Srpskog narodnog pozorišta „Veštice iz Salema“.

U čast nagrađenih, večeras će biti odigrana predstava „Dopler“, Aleksandra Popovskog, Srpskog narodnog pozorišta.

Foto: Aleksandar Ramadanović