Početna Kultura “Tesla” u Novom Sadu: Gostovanje Gradskog pozorišta Prag u Srpskom narodnom pozorištu

“Tesla” u Novom Sadu: Gostovanje Gradskog pozorišta Prag u Srpskom narodnom pozorištu

0

U Srpskom narodnom pozorištu gostovaće u utorak, 16. novembra 2021. Gradsko pozorište Prag iz Češke (Městská divadla pražská) sa predstavom Tesla.

U komadu Tesla reditelja i scenariste Jakuba Maksimova, predstavljeni su ključni momenti u životu i radu jednog od najvećih pronalazača svih vremena. Glumački trio Štepan Lustik, Karin Bilikova i Milan Vedral deo su fizičkog eksperimenta punog munja, i u čitavom nizu aparata koji nose Teslino ime, pretvaraju unutrašnji svet bogatog pronalazača u naelektrisane pozorišne slike na granici duhovne prakse i fizičke laboratorije. Nikola Tesla je tokom svog života vodio ne samo rat naizmenične struje sa jednosmernom, već i bitku struja haosa protiv poretka i, najzad, borbu prošlosti sa budućnošću.

Dramaturg je Karel Kratočvil, scenograf i kostimograf je Olga Ziebinska, za muziku je zadužen novosadski kompozitor Lazar Novkov, za video produkciju Ondrej Nuslauer.

Predstava se izvodi na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30, traje jedan sat i 35 minuta i nema pauzu.

Ulaznice su u prodaji od 1. novembra.

Cena ulaznice je 1.000 dinara i važe svi redovni popusti – za đake, studente, penzionere i za organizovane posete 20%.

*Upozorenje: U produkciji se koristi stroboskopsko svetlo, koje nije pogodno za gledaoce sa epilepsijom. Na sceni su i strujni udari.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Městská divadla pražská