Početna Kultura Tribina “Značaj darivanja i čuvanja arhivske građe kao kulturnog dobra” u Arhivu...

Tribina “Značaj darivanja i čuvanja arhivske građe kao kulturnog dobra” u Arhivu Vojvodine

0

Posle završetka vanrednog stanja u Republici Srbiji, Arhiv Vojvodine u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, organizuje tematsku tribinu “Značaj darivanja i čuvanja arhivske građe kao kulturnog dobra” koja će se održati u amfiteatru u dvorištu Arhiva Vojvodine u petak, 12. juna, s početkom u 19 časova.

Na tribini će govoriti: Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije; Dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine; Dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske; Zoran Kolundžija, urednik Izdavačke kuće “Prometej” i Robert Čoban, predsednik kompanije Color Media Communications.

S obzirom na to da je arhivska građa kulturno dobro od opšteg interesa i nacionalnog značaja, koje uživa posebnu zaštitu utvrđenu Zakonom, pozivamo vas da predate na čuvanje Arhivu Vojvodine prepisku, fotografije, dnevnike i druga dokumenta koja želite da sačuvate od zaborava. Predata arhivska građa trebalo bi pre svega da se odnosi na istorijska, društvena, politička, ekonomska i kulturna zbivanja na današnjoj teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, ili da je iz nekog drugog razloga značajna za ovu oblast.

Arhiv Vojvodine će obezbediti čuvanje i stručno održavanje arhivske građe u obliku u kome je nastala.

Svi koji žele da daruju ili otkupom predaju na čuvanje svoju arhivsku građu, mogu da se obrate Arhivu Vojvodine, Službi za zaštitu arhivske građe van arhiva, arhivistima Nadi Berić i Stanislavi Blažević, telefonom 021/489-18-00; 021/489-18-16, ili mejlom: stanislava.b@arhivvojvodine.org.rs; nada.beric@arhivvojvodine.org.rs.

Za sve ostale informacije u vezi s tematskom tribinom, možete se obratiti kompaniji Color Media Communications, Ivani Rajinac, na mejl adresu: ivana.rajinac.cpg@gmail.com