Početna Kultura Trio “Donne di Belgrado” u petak u Sinagogi

Trio “Donne di Belgrado” u petak u Sinagogi

0

trio

U petak, 16.oktobra, u Gradskoj kući u organizaciji MONS-a, održaće se koncert Trija “Donne di Belgrado”

Trio čine: Aneta Ilić – sopran, Stana Krstajić – flauta i Natalija Mladenovi – klavir, a program će činiti: G. F. Haendel, T. Giordani, C. Saint-Saens, M. Ravel, D. Despić, M. Stojadinović-Milić, D. Jovanović, H. M. Brugk, I. Brkljačić, I. Žebeljan…

Od samog početka “Donne” su podsticale i inspirisale najznačajnije srpske kompozitore da pišu za ovaj neobični sastav, te je tako naša, a i svetska muzička baština bogatija za izvanredna dela domaćih autora.

Trio “Donne di Belgrado” nastao je 2000. godine. Širok i raskošan repertoar ovog ansambla obuhvata gotovo sve stilske žanrove od muzike baroka do savremenog stvaralaštva. U proteklih 15 godina trio “Donne di Belgrado” održao je koncerte u najznačajnijim salama Beograda, Novog Sada, Vršca, Užica i Kragujevca. Učestvovao je na festivalu “Contro canto” posvećenom stvaralaštvu žena kompozitora u Rimu 2001. godine.
Marta 2003. trio je svirao u Kulturno-informativnom centru Srbije i Crne Gore u Parizu, a maja 2005. prezentovao je dela srpskih kompozitora na Zagrebačkom muzičkom bijenalu. Iste godine imao je zapažen koncert na 37. Bemusu. Trio je nastupio i u Kopenhagenu.

Ulaz je slobodan!

Autor: NsHronika.rs