Početna Kultura U nedelju otvaranje izložbe crteža Kristijana Golubovića

U nedelju otvaranje izložbe crteža Kristijana Golubovića

0

kristijan

Aleksandar Kristijan Golubović će u nedelju, 26. jula, u Novom Sadu otvoriti izložbu svojih crteža. Jedini preživeli protagonista kultnog filma “Vidimo se u čitulji”, često je na oku javnosti zbog borilačkih sportova ili burne kriminalne prošlosti. U klubu “Pelican”, mestu poznatom po veoma liberalnim dešavanjima, biće izloženi njegovi crteži, a svako ko želi moći će da nabavi njegov novi CD ili da kupi dizajnirane majice.

Mnogi su me pitali da li ću u nedelju doći u Novi Sad. Naravno da hoću, zaboga, to je izložba mojih slika. Pozivam sve zainteresovane, i one koji me vole i one koji me ne vole, da dođu i pogedaju šta to Kristijan ima da poruči kroz svoje crteže. Dođite da se družimo, slikamo, upoznamo. Ko želi može da kupi majicu ili CD sa mojim potpisom“, kaže Golubović za Luftiku.

“Pelican” je potpuno avangardni klub, koji je osnovao Amerikanac Leon Bueno pre dve godine. Zamišljen je kao mesto na kojem svetski umetnici, dizajneri, glumci, muzičari i svi oni koji imaju društveni, intelektualni i modni uticaj, razmenjuju ideje sa lokalnom publikom.

Odluku da otvori vrata i za Kristijana Golubovića, čoveka kriminalne prošlosti, Leon objašnjava ovako: “Ja nisam tu da sudim ljudima. Rekli su mi da je on omražena osoba ovde u Srbiji. Ali i mene brojni mrze, a i ne poznaju me. Činjenica je da on stvara umetnost, a ‘Pelican’ obezbeđuje forum za sve ljude koji žele da rade kreativne i konstruktivne stvari. Mi smo odvažniji i inovativniji od ijednog drugog kluba u gradu i tako će i ostati“, kaže Leon.

Izložba crteža Kristijana Golubovića biće otvorena u nedelju u 17 sati u klubu Pelican, u Futoškoj 56.
Kristijan Golubović je inače jedan od retkih preživelih “momaka iz podzemlja” devedesetih. Više puta je osuđivan, a služio je i zatvorske kazne. Trenutno je na slobodi, iako je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog 100 grama heroina.

Autor: Luftika