Početna Kultura “U potrazi za ljudskošću“: Posetite INFANT!

“U potrazi za ljudskošću“: Posetite INFANT!

Nove teatarske izazove, pod sloganom „U potrazi za ljudskošću“, donosi 46. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT.

Festival će se održati od 25. juna do 2. jula 2019. godine u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Novosadskom pozorištu, kao i na više otvorenih lokacija.

U toku 8 festivalskih dana publici će se predstaviti trupe iz Srbije, Italije, Nemačke, Palestine, Južne Koreje, Češke, Švajcarske i Francuske.

Prave predstave otvaraju pitanja koja nikad ne bismo postavili, osvetljavaju skrivene odaje i kutke podsvesti, oslobađaju naše zarobljene najluđe i najhrabrije snove, bude naše zaspale demone, da se ponovo sa njima izborimo, i nokautiramo ih do sledeće prilike – rekla je Sanja Krsmanović Tasić, selektorka INFANT-a 2019, pozivajući da ispratite ovogodišnji program i dodala:

To su predstave koje čine da zagolicamo zaboravljene nežnosti u sebi, a neke da učine da kroz nas opet zaduvaju smehovi iz predela detinjstva. Gledajući ogoljenu ljudskost na sceni oplemenjujemo i gradimo sopstvenu ljudskost. Opremamo se za izazove koje nosi pozorište života.

Foto: Promo