Početna Kultura U Pozorištu mladih počinje dečiji festival „Uskršnje čarolije“

U Pozorištu mladih počinje dečiji festival „Uskršnje čarolije“

0

uskrsnja_1-690x439
Drugi po redu dečiji festival “Uskršnje čarolije”održaće se u Novom Sadu od od 6. do 9. aprila u holu Pozorišta mladih (ulica Ignjata Pavlasa, broj 4).

Kroz raznoliki program zabavnih i kreativno-edukativnih radionica, muziku i glumu, novosadskim mališanima približiće se lepota i običaji jednog od najlepših hriščanskih praznika. Tokom četiri dana trajanja festivala sa decom će se družiti muzičari, kustosi, pedagozi, mađioničari, matematičari, fizičari i mali umetnici iz Beograda i Novog Sada.

Festival će u ponedeljak 6. aprila u 10 časova, u holu Pozorišta mladih svečano otvoriti Ćlan gradskog veća zadužen za kulturu gospodin Vanja Vučenović, hor “Čarobne frulice” i članovi plesnog studija “Professional”, nakon čega će uslediti i uskršnja radionica Dečijeg kulturnog centra “Crveno jaje” i radionica Muzeja grada Novog Sada “Ljusku od jajeta ukrasiće salveta”.

Drugi dan festivala obeležiće naučni eksperimenti za najmlađe koje su pripremili gosti iz astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda i nastavnici iz privatne osnovne škole “Mika Antić” iz Novog Sada.

Autor:Novine Novosadske