Početna Kultura U SNP-u otkazane sve predstave, u Pozorištu mladih nedeljni repertoar, u Novosadskom...

U SNP-u otkazane sve predstave, u Pozorištu mladih nedeljni repertoar, u Novosadskom pozorištu premijera

0

Zbog nepogodne epidemiološke situacije i činjenice da je korona ušla u ansambl, Srpsko narodno pozorište otkazuje sve predstave i na repertoaru zakazane programe do 15. novembra. Za period nakon toga, odlučiće na osnovu daljeg razvoja epidemiološke situacije, potvrdio je za “021” Zoran Đerić, upravnik ovog teatra.

Đerić je rekao da su ovih dana preventivno testirani članovi ansambla. Među njima ima nekoliko pozitivnih, zbog čega su se odlučili za prekid rada u teatru. Iz tog razloga su prekinute i probe predstave “Velika depresija”, čija je premijera trebalo da bude 12. novembra. U pozorištu su trenutno samo oni koji dežuraju, dodao je Đerić.

U saopštenju koje je u međuvremeno stiglo iz ovog teatra stoji da je na Biletarnici SNP-a moguće vratiti kupljene karte, radnim danima od 10 do 19 sati.

Direktor Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović kaže da su oni pregrmeli kovid u ansamblu i da sada prave repertoar od nedelje do nedelje sagledavajući tako situaciju svakih nedelju dana. Nestorović smatra da u ovom trenutku nije moguće praviti mesečni repertoar zbog nepredvidljivosti virusa.

Od danas su, napominje, uveli nove mere po kojima je u njihovoj Velikoj sali moguće da bude samo sto ljudi, dok je na Maloj sceni, umesto predviđenih 130 gledalaca, predstavu moguće da gleda samo 50 ljudi. Na ulazu u pozorište publici se obavezno meri temperatura, a maske su, takođe, obavezne, napominje direktor ovog gradskog teatra.

U Novosadskom pozorištu su trenutno zakazana dva termina predstave “Nosorog” reditelja Nikite Milivojevića. Kako kažu iz ovog pozorišta u ponedeljak je preventino testirana čitava glumačka i tehnička ekipa i svi su bili negativni na virus korona, tako da, za sada, nema otkazivanja predstava.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay