Početna Kultura U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održane i poslednje tri radionice za ovu godinu!

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održane i poslednje tri radionice za ovu godinu!

0

28. 12. Odelo ne cini coveka 13

U okviru manifestacije za naše najmlađe, “Novosadske dečije zimzarije” su zaokružile svoj program za ovu kalendarsku godinu a na radost dece, program se nastavlja posle praznika, 4. januara.

29.12 - Kroki 1 a

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je jedna od institucija koja je svim mališanima ponudila bogat program koji će u velikoj meri biti prilagođen izložbi “Miroslav Kraljević i sledbenici”. Ove nedelje održane su tri veoma interesantne radionice: “Odelo ne čini čoveka”, “Kroki pokret” i ” Pronađi konturu”.

29.12 - Kroki 2 a

Naizgled različite forme, imale su zajedničku inspiraciju u delima koja su izožena u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, uvodeći decu u svet umetnosti, gde su po uzoru na dela sa izložbe “Miroslav Kraljević i sledbenici” i stalne postavke muzeja, bili u prilici da prave odeću iz tog perioda, upoznaju kroki tehniku i prave konture koja kao likovni element čini osnovu svake skice.

28. 12. Odelo ne cini coveka 2

Kreativnosti i mašte je i ovoga puta bilo u izobilju što ćete videti na fotografijama. Radionice su vodili kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i volonteri sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Sledeće druženje je zakazano za 4. januar kada će tema biti “Četiri godišnja doba”. Važno je naglasiti da su sve radionice u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog besplatne. Obavezna je prijava deteta na telefon 021 528-185, zbog ograničenog broja učesnika. Radionice se održavaju u terminu od 11-13 časova.

29.12 - Kroki 6

Autor: Bojana Šević