Početna Kultura Uhvati film u petak u Futogu

Uhvati film u petak u Futogu

0

Odabrani filmovi sa ranijih izdanja Uhvati film festivala biće prikazani 22. novembra u Bioskopu KC Mladost u Futogu i to u čak dva termina – od 11 i 13 časova. Događaj realizuje Kao Parnas u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Ulaz je besplatan.

Publika će uživati u jednosatnoj projekciji ukupno pet kratkometražna filma: “Užad” i “Lovac na talente” iz Španije, “Ćopavko” iz Italije, “Ian” jedna dirljiva priča iz Argentine i “Usvojeni pas” iz Amerike. Svi filmovi su prilagođeni i deci od 9 godina starosti i govore o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Nakon projekcija sledi razgovor sa publikom.

Projekat Filmski festival i karavan “Uhvati film“, čiji je realizator KAO Parnas, podrazumeva projekciju izabranih, uglavnom najboljih filmova sa “Uhvati film“ festivala, u novosadskim ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Ciljevi projekta su afirmacija kulturne participacije osoba sa invaliditetom i decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu.

Međunarodni filmski festival Uhvati film postoji od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, koji nakon novosadskog, svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Više o festivalu na: http://sr.uhvatifilm.org/.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay