Početna Kultura Veče italijanske muzike u Sinagogi

Veče italijanske muzike u Sinagogi

0

Veče italijanske muzike u izvođenju Aleksandar Dujin Orchestra & Tanje Senić biće održano sutra u 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Muzički projekat Aleksandra Dujina “Multikulturalna edukacija kroz muziku” koji je realizovan u periodu od 2008. do 2014. godine sadržao je različite muzičke koncepte, a neki od njih su bili Drvena bajka, Francuska šansona, Italijanska kancona, Vojvođanske impresije, Ponekad u osam (odabrani šlageri jugoslovenske muzičke scene) i Latino Moments.

Na najavljenom programu “Veče italijanske muzike”, publika će imati prilike da uživa u čuvenim kanconama, ali i nekim manje poznatim, a neopravdano zapostavljenim italijanskim pesmama, koje je Dujin u novim aranžmanima, specijalno pisanim baš za ovu prilku, vešto uklopio u jednu harmoničnu muzičku celinu.

Inače čitava ideja koncerta nastala je iz želje da se predstave i vredne, ali manje popularne kompozicije koje su izvedene na jednom od najvećih serijala evropskih muzičkih festivala – San Remo. Neke od pesama koje će Novosađani čuti 14. februara su Quando Dico Che Ti Amo, Almeno Tu Nell’ Universo, Quando, Quando, Quando, I Say I’stocca’, Caruso…..

Autor: RTV
Foto: novisad.rs