Početna Kultura Večeras koncert mladih vojvođanskih kompozitora

Večeras koncert mladih vojvođanskih kompozitora

0

wide-wallpapers.net

Koncert mladih kompozitora Vojvodine održaće se u nedelju, 1. novembra, u Gradskoj kući, u organizaciji Zavoda za kulturu Vojvodine.

Na repertoaru će se naći kompozicije Slobodanke Dabović – Dijalog, Svetozara Nešića – Quintetness, Jelene Dabić – Green arabesque, Marka Dulića – Sky & Sea, Đorđa Markovića – (K)Lang i Stanislave Gajić – Kolo, za flautu, bas klarinet, harmoniku, violinu i violončeno. Članovi ansambla su Lidija Knajp (flauta), Vasa Vučković (bas klarinet), Dragana Kuzmanović i Darko Dimitrijević (harmonika), Vladimir Ćuković (violina) i Milica Svirac (violončelo), a sve kompozicije su napisane specijalno za ovu priliku i biće premijerno izvedene.

Grupa kompozitora mlađe generacije iz Vojvodine je od 2012. godine zajednički nastupala devet puta, najčešće u Novom Sadu, ali i u Beogradu, Subotici i Sremskoj Mitrovici. Kroz javne nastupe i muzička i notna izdanja, publici se do sada predstavilo 14 autora mlađih od 40 godina, svojim poststudijskim stvaralaštvom. Premijerno je izvedeno preko 30 novih kompozicija, za različite ansamble, kao i za solo instrumente.

Koncert je četvrti događaj u okviru novog programa “2K+”, koji je nasledio trogodišnji projekat “Savremena kompozicija u Vojvodini”.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija