Početna Kultura Večeras svečano otvaranje INFANT festivala

Večeras svečano otvaranje INFANT festivala

0

Svečano otvaranje 45. INFANT festivala biće upriličeno večeras u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni “Pera Dobrinović”.

Festival će u 21 čas svečano otvoriti Maja Mitić, glumica, koreografikinja, rediteljka, dramaturg i gostujući profesor na “Goldsmit” Univerzitetu u Londonu.

Prethodno u 19 časova na Letnjoj pozornici pored Kulturnog centra Novi Sad biće odigrana predstava Francuske trupe “Vivisekcija kredenca”, koja na 45. INFANT festivalu nastupa uz podršku Fondacije EPK 2021 i Francuskog instituta u Srbiji.

Nakon svečanog otvoaranja, publika će imati priliku da pogleda predstavu “U izgradnji” (Under Constration). Predstava predstavlja neverbalnu komediju o tri ekscentrika koja dele pretrpan, zapušten stan: sijalice pregorevaju, cevi pucaju, komarci grizu, mozgovi su zbrčkani, svet šalje preteće signale… Ali ova gospoda žele da popiju čaj, i tako će i biti, makar se svet raspadao. Predstava uvlači publiku u poetični, fantazmagorični svet, zasićen apsurdom. Iza lakrdije i groteske, fizičke virtuoznosti i smeha, ova predstava daje uvid u svet i kako se s njime nosimo. Pozorišnu grupu DAVAI su 2013. u Tel-Avivu, Izrael, osnovali Fjodor Makarov, Aleksej Gavrijelov i Vitalij Azarin. Sva tri člana su rođena u bivšem SSSR-u dok su se u Izrael doselili 90-ih.

Dan nakon svečanog otvaranja u utorak, 26. juna u 11 časova u klubu “Tribina mladih” KCNS biće održan Okrugli sto o predstavama “Viviseksija kredenca” i “U izgradnji”.

INFANT traje do ponedeljka, 2. jula.

Celokupan program dostupan je zainteresovanima OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Infant